19 Aralık 2010 Pazar

E bay da iyi bir satış için 7 adım

Mehaba arkadaşlar bugün ebay'de nasıl başarılı bir satıcı olur bun dan bahsetmeye çalışacam şühesiz bir girişimci iseniz ve çok fazla maddi inkanlarınız da yoksa ebay gibi siteler size kapılarını açıyor çünkü bireysel olarak satışlar yapmak size ii bir web sitesi yapmak satışları kanalize etmek müşteri hizmetleri kurmak gibi azımsanamayacak yatırımlar gerektiriyor ama ebay türü siteler size kendi ürününüzü satmanıza olanak sağlıyor fakat burada bir sorun karşımıza çıkıyor milyonlarca ürün ve milyonlarca satıcı peki bu kadar ürün içinden ve satıcı arasından nasıl sıyrılıp başarılı bir satıcı olabiliriz.Burada sizlere vereceğim yedi adım umarım size faydalı olur ve sizde iyi bir ebay satıcısı olabilirsiniz. İsterseniz geçelim sıralamamıza
1-Evet arkadaşlar ilk adımımız çok basit her ne kadar müşteri potansiyeliniz çok olsa da öncelikle ürününüz için koyduğunuz resim kaliteli bir resim olmak zorunda çünkü insanlar hala görünene ve bakıyor bu bir gerçek bu yüzden ilk kural kaliteli ürün fotoğrafı.
2-ikinci adın öncelikle ne satacağımıza bi bakalım ürününüzü önünüze aldınız aklınızdan bir fiyat biçtiniz tamam hepsi güzel ama ebay de milyonlarca ürün var ve sizin ürününüz gibi bir üründe listelerde büyük ihtimal listelemeye koymadan küçük bir araştırma yapın listelere bi bakın fiyatlar hangi aralıkta ve ne kadar teklif almışlar bu hem sizin ürününüzün fiyatını ortaya koyar hem hangi ürünlerin daha çok teklif aldığına bakarak ürününüzün doğruluğu hakkında size bilgi verir.
3-üçüncü adım postalama ücreti ebay postalamayı tamamen satıcıların sorumluğuna bırakıyor bu sebeple ürününüzü göndermeden önce posta masrafları ne kadar tutar bunu belirleyin ve sizin için en sorunsuz posta servisini belirleyin fiyatı da göz önünde bulundurarak ve postalama işlemini boş bırakmayın potansiyel müşterileriniz bununla yakından ilgilenir.
4-dördüncü olarak ürününüzün tanıtım yazısına biraz zaman ayırın nasıl resminiz kaliteli ise yazınızın da kaliteli olması gerek ebay'in arama motoru gerçekten çok kaliteli bir arama yapıyor bu nedenle sözcüklerinizi iyi seçin ve yazmadan ürünüzün hakkında ebay de biraz araştırma yapın bakın başkalarını ürünlerini tanıtmak için neler yazmış.
5.      Eğer yapabiliyorsanız credi kartı ödeme seçeneğini de oluşturun çünkü müşterilerinize ne kadar çok kolaylık sağlarsanız o kadar çok teklif alırsınız ve ne kadar çok teklif alırsanız o kadar ilgi çekersiniz ve çektiğiniz ilgi size daha çok müşteri olarak döner.
6.      Pozitif feedback'e odaklanın eğer satış yaptıysanız ve bu işte kararlıysanız mutlaka pozitif feedback almanız gerekir çünkü gelecekteki alıcılarınız için feedbackleriniz çok önemli eğer pozitif feedback leriniz çoksa daha değerli ve daha pahalı ürünler içinde satış kapınız açılmış olur.
7.      Bu işi severek yapın ve profesyonel olun çünkü her başarılı satış sizin şöhretinizi arttırır ve şöhretiniz arttıkça sizde de daha başarılı bir satıcı olursunuz. Şunu unutmayın ne kadar müşterileriniz sizden memnun olursa sizde o kadar başarılı olursunuz ve gerçek hayattaki bir işinize ne kadar önem verirseniz o kadar bu işe de önem verin.
Evet arkadaşlar işte yedi adımda başarılı satıcı olma şansı bu uzun bir süreç geleceği hedefinize alın ve çalışmaya başlayın umarın sizde başarılı bir satıcı olarak ebayde yerinizi alırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder